SEO check: maak je site beter vindbaar met deze 8 tips

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization en betekent zoekmachine optimalisatie. Door SEO toe te passen op je website, verbeter je je Google ranking: je pagina’s komen hoger in de ‘organische’ zoekresultaten van Google te staan.

De organische zoekresultaten beginnen onder de 3 betaalde Adwords advertenties:

Google ranking organische zoekresultaten

Zelf een SEO check uitvoeren? Kijk dan in de SEO infographic hieronder welke van de 8 tips je nog niet hebt toegepast om je website beter vindbaar te maken.

Gerelateerd artikel: Hoger in Google komen? Deze trucjes werken niet meer »

SEO tips infographic:

SEO check
[divider]
Cursus SEO – je site hoger in Google
Leer in 1 dag alles wat je nodig hebt om je website goed vindbaar te maken.
Meer info, data en inschrijven »

1. Zorg voor korte leesbare URL’s (links)

Houd je pagina URL’s kort en plaats het zoekwoord in de eerste 3 – 5 woorden. Gebruik niet alleen maar een paginanummer. In WordPress kies je bij Instellingen – Permalinks voor ‘Berichtnaam’ om je paginatitel op te nemen in de URL.

2. Begin de paginatitel met het zoekwoord

De paginatitel is het belangrijkste SEO element van je pagina. Uit onderzoek blijkt dat pagina’s die starten met het zoekwoord hoger in de zoekresultaten verschijnen dan pagina’s met het zoekwoord in het midden van de titel.

3. Gebruik (een handvol) afbeeldingen en video’s

Google ziet vooral de tekst. Bezoekers houden van beelden. Met relevante en interessante beelden blijven bezoekers langer op je pagina. Ook een belangrijke factor die Google meeneemt in het ‘ranken’ van je site.

4. Plaats links naar relevante andere websites

Links naar belangrijke websites over het onderwerp van je pagina helpen Google om te bepalen waar je pagina over gaat. Zorg ervoor dat je pagina het beste startpunt is voor mensen die alles willen weten over het onderwerp waarover je schrijft.

5. Vermeld je zoekwoord in de eerste 100 woorden

Neem het zoekwoord op in de eerste paragraaf van je pagina. Ook hierdoor begrijpt Google beter waar je pagina over gaat en is de kans groter dat jouw pagina wordt getoond als resultaat bij een zoekopdracht m.b.t. dit zoekwoord.

6. Check of je titel als H1 tag is opgemaakt

H1 is de HTML code voor ‘Heading 1’. Op deze manier markeer je in HTML de hoofdtitel van je pagina. Google waardeert dit. Gebruik niet meer dan één H1 markering per pagina. Bij de meeste WordPress templates gaat dit automatisch. Wel even checken!

7. Snelle sites ranken beter

Uitspraak van Google: ‘The web should be fast’. Test de snelheid van je site met gtmetrix.com en optimaliseer (in overleg met je webbouwer en -hoster) je website en de serverinstellingen met hun gratis rapportage. WordPress tip: optimaliseer je afbeeldingen met de gratis WP Smash plugin.

8. Schrijf lange artikelen

Teksten op website moeten kort zijn…. Nee dus! Een onderwerp goed uitdiepen doe je niet in een paar alinea’s lijkt de gedachte van Google. De hoogst genoteerde pagina’s bevatten gemiddeld ca. 1500 woorden.

[divider]

Verder lezen:

[related_posts limit="3" image="150"] [divider]

Plaats een reactie