Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Naslag cursus WordPress – handige plugins

Hieronder een overzicht van handige plugins die ik veel gebruik. Zoek jij nog plugins voor een bepaald doel? Of wil je delen wat jouw favoriete plugins zijn? Klik dan onderaan deze pagina op 'Reageren' en deel je vragen en tips op mijn Vlot & Goed Facebookpagina. Alvast bedankt!

WordPress-plugin-wp-edit


WP-edit: deze plugin voegt extra opmaakmogelijkheden toe aan de WordPress pagina- en berichten editor.

WordPress-plugin-widget-met-opmaak-en-afbeelding


Black Studio TinyMCE widget: deze plugin voegt een widget toe met de naam 'Visual Editor" waarmee je een tekst widget kan opmaken en voorzien van afbeeldingen net zoals je in een bericht en in een pagina doet. Dus geen gedoe meer met html in de gewone tekst widget. Hier vind je mijn uitgebreide uitleg van deze plugin (inclusief video).

WordPress-plugin-MaxButtons

Max Buttons: plugin om knoppen mee te maken en met een snelcode in te voegen in pagina's, berichten en widgets.

WordPress-plugin-recente-berichten-met-afbeelding


Recent posts widget extended: Met de plugin krijg je er een widget bij waarmee je het lijstje met je laatste berichten in je zijbalk op allerlei manieren kunt weergeven. Heel handig: een afbeelding toevoegen voor de titel van je bericht.

WordPress-plugin-anti-commentaar-spam

Antispam Bee: Op WordPress websites heb je vaak last van commentaar spam. Dat zijn van de rare reacties met algemene onzinteksten. Met deze plugin houdt je veel tegen. En is in tegenstelling tot Askimet-plugin gratis.

WordPress-plugin-tabellen-maken

TablePress: Tabellen maken in WordPress zonder kennis van html. Na de installatie van de WordPress plugin krijg er in het WordPress dashboard een menu-item bij waarmee je tabellen kunt maken. Nadat je de tabel hebt opgezet en hebt gevuld, kun je deze met een snelcode invoegen in een pagina of bericht.

Cursus-WordPress-plugin-pagebuilder

Page Builder by SiteOrigin: Hiermee kun je eenvoudig kolommen toevoegen aan je pagina of bericht. Je kunt zelf instellen hoeveel kolommen per rij je wilt hebben. De kolommen met teksten en afbeeldingen vullen doe je door de Visual Editor widget van Black Studio in te voegen in een kolom.
[hr]

Cursus-WordPress-plugin-back-up-WordPress

UpdraftPlus Backup en Restoration: Hiermee maak je een backup van je WordPress website en database. Better be safe than sorry! Tip: met de betaalde versie wordt het verhuizen van WordPress websites een stuk eenvoudiger.

Mijn actuele plugin lijstje

Voor een aantal van de bovenstaande plugins zijn er tegenwoordig betere alternatieven. Met name als je werkt met de Gutenbergblock editor.

Ik verklap ze tijdens de WordPress trainingen 😉

Eerstvolgende groepscursus WordPress:
Dinsdag 11 juni 2024 (9.00u – 17.00u)
€378 per persoon exclusief BTW

Plaats een reactie