Naslag cursus WordPress – handige plugins

Hieronder een overzicht van handige plugins die ik veel gebruik. Zoek jij nog plugins voor een bepaald doel? Of wil je delen wat jouw favoriete plugins zijn? Klik dan onderaan deze pagina op 'Reageren' en deel je vragen en tips op mijn Vlot & Goed Facebookpagina. Alvast bedankt!

WordPress-plugin-wp-edit
WP-edit: deze plugin voegt extra opmaakmogelijkheden toe aan de WordPress pagina- en berichten editor.

WordPress-plugin-widget-met-opmaak-en-afbeelding
Black Studio TinyMCE widget: deze plugin voegt een widget toe met de naam 'Visual Editor" waarmee je een tekst widget kan opmaken en voorzien van afbeeldingen net zoals je in een bericht en in een pagina doet. Dus geen gedoe meer met html in de gewone tekst widget. Hier vind je mijn uitgebreide uitleg van deze plugin (inclusief video).

WordPress-plugin-MaxButtons

Max Buttons: plugin om knoppen mee te maken en met een snelcode in te voegen in pagina's, berichten en widgets.


WordPress-plugin-recente-berichten-met-afbeelding
Recent posts widget extended: Met de plugin krijg je er een widget bij waarmee je het lijstje met je laatste berichten in je zijbalk op allerlei manieren kunt weergeven. Heel handig: een afbeelding toevoegen voor de titel van je bericht.

WordPress-plugin-anti-commentaar-spam
Antispam Bee: Op WordPress websites heb je vaak last van commentaar spam. Dat zijn van de rare reacties met algemene onzinteksten. Met deze plugin houdt je veel tegen. En is in tegenstelling tot Askimet-plugin gratis.

WordPress-plugin-tabellen-maken
TablePress: Tabellen maken in WordPress zonder kennis van html. Na de installatie van de WordPress plugin krijg er in het WordPress dashboard een menu-item bij waarmee je tabellen kunt maken. Nadat je de tabel hebt opgezet en hebt gevuld, kun je deze met een snelcode invoegen in een pagina of bericht.

Cursus-WordPress-plugin-pagebuilderPage Builder by SiteOrigin: Hiermee kun je eenvoudig kolommen toevoegen aan je pagina of bericht. Je kunt zelf instellen hoeveel kolommen per rij je wilt hebben. De kolommen met teksten en afbeeldingen vullen doe je door de Visual Editor widget van Black Studio in te voegen in een kolom.

Cursus-WordPress-plugin-back-up-WordPressUpdraftPlus Backup en Restoration: Hiermee maak je een backup van je WordPress website en database. Better be safe than sorry! Tip: met de betaalde versie wordt het verhuizen van WordPress websites een stuk eenvoudiger.

Op zoek naar nog meer handige WordPress plugins? En geen zin om uren te zoeken en te testen? Kom dan naar de 1-daagse cursus WordPress in Hilversum (regio Utrecht). Ik leg je WordPress rustig en helder uit en je krijgt gelijk antwoord op al je WordPress vragen. Hier vind je alle informatie: informatiepagina cursus WordPress.