Maak je regelmatig een backup van je website?

anti-spy

Is jouw WordPress website goed beveiligd en maak je regelmatig een backup? In dit artikel vind je 4 praktische tips om dit te snel te regelen.

Hoe erg zou het zijn als je website opeens verdwenen is? En je hebt geen recente back-up….

Voor veel ondernemers valt dit in de categorie nachtmerries die hopelijk nooit uitkomen.

Maar waarom zijn veel websites dan zo slecht beveiligd en waarom maakt 80% van de kleine zelfstandigen geen back-up?

Gebruik je WordPress? Dan is er nog een extra reden om je website extra te beveiligen. Sinds begin april 2013 worden WordPress websites door hackers 3x vaker aangevallen dan normaal het geval was. Per dag worden nu gemiddeld 100.000 pogingen gedaan om WordPress websites te kraken en onbruikbaar te maken.

Daarom in dit artikel 3 beveiligingstips voor WordPress gebruikers:

  1. Zorg dat je de updates van WordPress altijd gelijk uitvoert. Bovenin je dashboard kun je zien of er een nieuwe update is en die heb je doorgaans in een paar klikken uitgevoerd.
  2. Verander je inlognaam. Standaard is dat 'admin' en dat is natuurlijk bekend bij hackers. Ze hebben dus al 50% van je inloggegevens in handen als je dit ongewijzigd laat. Wil je dit in 2 minuten oplossen, installeer dan  de volgende plugin: "Admin Renamer Extended".
  3. Je website nog beter beschermen? Dan is deze uitgebreide plugin een aanrader: 'iThemes Security' (voorheen 'Better WP Security').
  4. Zorg zelf voor een automatische backup. Zelf heb ik goede ervaringen met de eenvoudige gratis plugin 'Updraft Backup and Restoration'. Deze plugin heb ik zo ingesteld dat er regelmatig automatische backups worden gemaakt. Voor extra veiligheid niet alleen op de server waar mijn website staat, maar ook in een map van mijn Dropbox account.

Hoe ga jij om met de beveiliging van je website? Leuk en leerzaam als je dit deelt via de reactiemogelijkheid onder dit artikel!

Af en toe hulp nodig bij het onderhoud en het optimaliseren van je website? Dan is mijn Support Strippenkaart een flexibele en transparante oplossing. Geen maandelijkse kosten, en vooraf overleg en een inschatting van de benodigde uren.
Meer over de Support Strippenkaart >>>

Er is 1 reactie op Maak je regelmatig een backup van je website?

  1. Tineke van den Tillaart 28 juni 2013 at 21:46 #

    Je speelt goed in op de actualiteit met deze blog en geeft ook direct goede tips!

Geef een reactie