Feestdagenkorting: €298 €148
Leren hoe je (met en zonder A.I.) goed vindbare en duidelijke content maakt? Start direct met deze 25 videolessen→

Trainer:
Martijn Baltes

Eenvoudige contactformulier plugin voor WordPress (Contact Form 7)

Een van de hoofddoelen van je website is waarschijnlijk het krijgen van meer klanten. Wat je dus graag wilt is dat mensen naar aanleiding van je website contact met je zoeken. Je zorgt dus op elke pagina voor een duidelijke knop of link richting je contactpagina.

Je maakt het je bezoekers extra gemakkelijk als je op de contactpagina een snel in te vullen formulier plaatst waarmee ze direct hun bericht naar je kunnen versturen:

WordPress contactformulier invullen

In de onderstaande video leg ik uit hoe je eenvoudig een contactformulier toevoegt aan je WordPress website door de gratis Contact Form 7 plugin te installeren, te activeren en in te stellen.

Je contactformulier beveiligen tegen spam

Contactformulieren zijn een geliefd doel van spammers.

De Contact Form 7 formulieren kun je eenvoudig tegen de meeste spam beveiligen met de Honeypot for Contact Form 7 plugin.

Hoe je deze spambeveiliging voor je contactformulier toevoegt aan WordPress, leg ik uit in deze video:

Het is niet 100% waterdicht, maar het houdt wel heel veel spam tegen.

Een "inbox" voor berichten toevoegen aan WordPress

Om ervoor te zorgen dat je geen enkel bericht meer mist dat wordt ingezonden via het contactformulier op je website, kun je een soort inbox toevoegen aan je WordPress Dashboard.

Als je de Contact Form 7 plugin gebruikt, dan kun je zo'n inbox toevoegen aan WordPress door gebruik te maken van de gratis Flamingo plugin. In het artikel "Berichten via je WordPress contactformulier: zo mis je niets" leg ik de werking daarvan in meer detail uit.

Kost het je teveel tijd om de belangrijkste WordPress onderdelen te ontdekken en uit te proberen? Bespaar je dan weken uitzoekwerk en volg de 1-daagse groepscursus WordPress in Hilversum. Er is ook een individuele variant van de cursus WordPress.

4 gedachten over “Eenvoudige contactformulier plugin voor WordPress (Contact Form 7)”

 1. Hoi Martijn. Deze plug-in werkt idd heel eenvoudig. Bij voorkeur wil ik de door de bezoeker in te vullen velden in de rechterkolom (widget) zichtbaar hebben in de standaard WordPress template. Dit voor de zogenaamde 'call to action'. Je beschrijft hoe de code is te plakken oftewel de in te vullen velden in een aparte (contact)pagina. Enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen dat het standaard in de template in de rechterkolom onder widgets verschijnt? Of welk contactformulier (Nl) daar beter voor geschikt is? Ik gebruik een van de vijf standaard WordPress themes.

  Beantwoorden
  • Beste Lia,

   Je kunt via Weergave – Widgets de widget 'Tekst' in het widgetgebied voor de rechterzijbalk slepen. De shortcode van het contactformulier kun je in de tekstwidget plakken. Op die manier voeg je het contactformulier toe aan de rechterkolom.

   Beantwoorden

Plaats een reactie