Beste contactformulier WordPress plugin (Fast Secure Contact Form)

Een van de hoofddoelen van je website is waarschijnlijk het krijgen van meer klanten. Wat je dus graag wilt is dat mensen naar aanleiding van je website contact met je zoeken. Je zorgt dus op elke pagina voor een duidelijke knop of link richting je contactpagina.

Je maakt het je bezoekers extra gemakkelijk als je op de contactpagina een snel in te vullen formulier plaatst waarmee ze direct hun bericht naar je kunnen versturen:

WordPress contactformulier invullenIn de onderstaande video leg ik uit hoe je eenvoudig een contactformulier toevoegt aan je WordPress website.

Download de plugin

De plugin is niet meer rechtsreeks te installeren vanuit WordPress. Via de onderstaande link kun je de plugin (ZIP-bestand) downloaden.

Download de Fast Secure Contact Form plugin »

Het uploaden en installeren van het ZIP-bestand werkt als volgt:

WordPress plugin uploaden

Gratis videocursus "Formulieren maken met WordPress"

Vul hieronder je naam en mailadres in en je ontvangt direct de links naar 8 video's (totaal ca. 45 minuten) waarin de volgende onderdelen stap-voor-stap rustig worden uitgelegd:

 • Het contactformulier instellen (gedetailleerde uitleg)
 • Invulvelden breder maken
 • Keuzelijstjes maken
 • Vinklijstjes maken
 • Een bel-me-terug formuliertje maken
 • Een uitgebreid inschrijfformulier maken
 • Een bedankpagina maken
 • Automatisch een bevestigingsmail versturen
 • Ingevulde formulieren opvangen in een tabel
Gratis videocursus formulieren maken
Voornaam:
E-mailadres:

* Je ontvangt ook regelmatig een nieuwe WordPress tip. Geen zorgen, ik ga je niet 'spammen'. Ik stuur ongeveer 10 tips per jaar en je kunt je uiteraard altijd eenvoudig afmelden.

Kost het je teveel tijd om de belangrijkste WordPress onderdelen te ontdekken en uit te proberen? Bespaar je dan weken uitzoekwerk en volg de 1-daagse groepscursus WordPress in Hilversum. Er is ook een individuele variant van de cursus WordPress.

 

Er zijn 4 reacties op Beste contactformulier WordPress plugin (Fast Secure Contact Form)

 1. Lia 26 januari 2016 at 20:27 #

  Hoi Martijn. Deze plug-in werkt idd heel eenvoudig. Bij voorkeur wil ik de door de bezoeker in te vullen velden in de rechterkolom (widget) zichtbaar hebben in de standaard WordPress template. Dit voor de zogenaamde 'call to action'. Je beschrijft hoe de code is te plakken oftewel de in te vullen velden in een aparte (contact)pagina. Enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen dat het standaard in de template in de rechterkolom onder widgets verschijnt? Of welk contactformulier (Nl) daar beter voor geschikt is? Ik gebruik een van de vijf standaard WordPress themes.

  • Martijn Baltes 6 februari 2016 at 19:46 #

   Beste Lia,

   Je kunt via Weergave – Widgets de widget 'Tekst' in het widgetgebied voor de rechterzijbalk slepen. De shortcode van het contactformulier kun je in de tekstwidget plakken. Op die manier voeg je het contactformulier toe aan de rechterkolom.

 2. Ria Koetsier 6 november 2018 at 15:05 #

  Fijne rustige stem heb je. Ik zou nog wel gaar willen weten hoe ik een terugbel verzoek kan plaatsen. Maar eerst deze plugin
  maar.
  Dank je wel Martijn

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cursus Wordpress pdf (gratis handleiding Wordpress website maken) - 3 november 2013

  […] Een contactformulier toevoegen met een WordPress plugin (lees verder …) […]

Geef een reactie