Winterkorting: €198 €148
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk de cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Vragen over SEO?

Ben je bezig met het optimaliseren van je website voor zoekmachines zodat je beter gevonden gaat worden? Of ben je van plan om er binnenkort mee aan de slag te gaan?

Ik hoor graag van je wat je bezig houdt.

Binnenkort ga ik weer een serie nieuwe gratis SEO tips schrijven en instructievideo’s opnemen. Laat hieronder via het reactieformulier je vragen achter, dan beantwoord ik ze in de vorm van nieuwe tips hier op de site. Ben je geabonneerd op mijn nieuwsbrief, dan ontvang je ze uiteraard direct na verschijning in je mailbox.

Alvast bedankt voor je bijdrage!

Met vriendelijke groet,

Martijn Baltes

2 gedachten over “Vragen over SEO?”

 1. Ik heb een webshop en ben hard bezig om SEO goed toe te passen. Ik vraag mij af, is het voor de vindbaarheid van belang dat ik bij elk product goede omschrijvingen maak? Ik twijfel soms of ik per product een uitgebreide omschrijving moet maken of juist puntsgewijs de kenmerken van de producten moet weergeven. Omdat de klant dan in 1 oogopslag ziet wat maten zijn enzovoort.

  Beantwoorden
  • Beste Fenny,

   Dank voor je reactie!

   Allebei de zaken zijn belangrijk: zowel overzichtelijke informatie voor de bezoeker als (uitgebreide) informatie voor de zoekmachines.

   Per product kun je de pagina beginnen met een korte samenvattende tekst en daaronder in meer detail de verdere productinformatie. Die mogelijk wat langere tekst kun je makkelijk leesbaar maken door vetgedrukte tussenkopjes te plaatsen. Google waardeert langere teksten (zolang de kwaliteit gelijke tred houdt met de kwantiteit, uiteraard) en een langere tekst geeft jou de gelegenheid om meer primaire zoekwoorden, synoniemen en ondersteunde zoekwoorden te gebruiken.

   De kunst afkijken bij bol.com en de webshops van Coolblue kan ik je ook aanraden. Die bedrijven zijn zeer ervaren in SEO.

   Hoop dat dit je weer een stukje verder helpt!

   Beantwoorden

Plaats een reactie