Voorjaarsdeal: €198 €148
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk de cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

De WordPress Facebook plugin: een Like Box widget toevoegen aan je website

Als je je Facebookpagina wilt promoten op je website, en het bezoekers makkelijk wilt maken om je Facebookpagina te liken, dan is het plaatsen van een Facebook Like Box een mooie oplossing.

Voorbeelden van de Facebook Like Box

Een voorbeeld van een Facebook Like Box in de footer van een website:

Facebook WordPress Plugin Like Box in footer

Een voorbeeld van een Facebook Like Box in de zijbalk van een website:

Facebook WordPress Plugin Like Box in Sidebar

Facebook plugins voor WordPress

Er zijn allerlei WordPress plugins voor, waarvan de officiële Facebook plugin als zeer matig wordt gewaardeerd (al 2 jaar geen updates) en de WordPress Jetpack plugin door veel gebruikers goed gewaardeerd wordt. De WordPress Jetpack plugin is echter een forse plugin die aardig wat capaciteit van je site vraagt en de Facebook Like Box Widget is slechts een van de onderdelen van deze plugin. Dus als je alleen een Like Box op je Facebook wilt en verder niet geïnteresseerd bent in de andere mogelijkheden van de Jetpack plugin, dan is dit een wat zware oplossing. Gelukkig zijn er alternatieven.

De Facebook Page Plugin wordt ook goed gewaardeerd. Na het installeren en activeren van deze Facebook plugin beschik je over een widget met de naam 'Facebook Page Plugin'. Via Weergave -Widgets sleep je de widget in een widgetgebied (bijvoorbeeld in de zijbalk of in de footer) en kun je het uiterlijk instellen binnen de widget zelf:

Facebook Page Plugin Widget instellingen

De Facebook Like Box toevoegen zonder plugin

De Facebook Like Box toevoegen aan je website kan zelfs heel ‘lichtgewicht’ zonder WordPress plugin en het is daarom mijn favoriete methode. Het werkt als volgt:

1. Het uiterlijk van de Facebook Like Box instellen

Op deze pagina van Facebook for developers kun je het uiterlijk van de Like Box instellen. Facebook noemt het overigens een ‘Page plugin’:

https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

Als je een compacte versie wilt voor in de footer widget van je WordPress website, dan kun je in het vakje ‘Tabs’ de tekst ‘timeline’ verwijderen:

Facebook WordPress Plugin Like Box Get Code

Heb je meer (verticale) ruimte voor de Like Box, bijvoorbeeld in de zijbalk van je site, dan zou je ‘timeline’ kunnen laten staan in het vakje 'Tabs'. De bezoeker ziet dan je meest recente Facebook bericht en kan makkelijk door je Facebook bedrijfspagina scrollen zonder je website te verlaten.

Je kunt ook nog even kijken wat er gebeurt als je de volgende vinkjes aan of uit zet:

Facebook WordPress Plugin Like Box Instellingen

Ben je tevreden over het uiterlijk, dan klik je linksonder op de knop ‘Get Code’.

2. De Facebook Like Box toevoegen aan WordPress

Nadat je geklikt hebt op de knop ‘Get Code’ zie je de volgende stukjes programmeercode:

Facebook WordPress Page Plugin HTML

Die hoef je niet te begrijpen. Alleen even kopiëren naar een tekstwidget die je in WordPress via Weergave – Widget in het zijbalk widgetgebied of footer widgetgebied sleept. Je kopieert eerst het stukje code dat ik in de afbeelding hierboven oranje gemarkeerd heb naar de tekstwidget.

Daarna ga je weer terug naar de Facebook developers pagina en kopieer je de code die je vindt onder stap 3, hierboven groen gemarkeerd, naar dezelfde tekstwidget in WordPress:

Facebook WordPress Plugin Like Box in tekst widget

Klik in de widget rechtsonder op ‘Save’ en vervolgens rechtsboven in het Dashboard op ‘Site bekijken’ om te zien wat het resultaat is. Het kan enkele seconden duren voordat de Facebook Like Box is geladen.

Meer leren over WordPress?

Plannen om zelf je WordPress website te maken? Ben je begonnen, maar kom je er niet uit of gaat het niet snel genoeg? Overweeg dan de 1-daagse cursus WordPress:

  • WordPress wordt stap-voor-stap eenvoudig uitgelegd
  • Deze dag bespaart je weken uitzoekwerk
  • Installatiehulp vooraf
  • Uitgebreide naslag (inclusief extra tips)
  • Kleine groep
[button link="https://www.vlot-en-goed.nl/workshop-wordpress-zelf-een-professionele-website-maken/" color="orange"]Bekijk de cursus WordPress »[/button]

Verder lezen:

[related_posts limit="3" image="150"] [divider]

5 gedachten over “De WordPress Facebook plugin: een Like Box widget toevoegen aan je website”

Plaats een reactie