Icoontjes toevoegen in WordPress

Met de Better Font Awesome plugin voeg je makkelijk icoontjes toe aan je pagina’s, berichten en widgets.

De icoontjes zijn een opvallende toevoeging aan bijvoorbeeld je contactgegevens in de header of footer van je website, of op de contactpagina.

font-awesome-contact

Na de installatie van de plugin, zijn er heel veel symbooltjes beschikbaar zonder dat je daar verder iets voor hoeft te downloaden. Geen gedoe met plaatjes en instellingen, maar makkelijk zoeken in het enorme aanbod, aanklikken en klaar!

font-awesome-add-icon

Welke icoontjes zijn beschikbaar?

Ter inspiratie vind je hieronder de link naar de complete lijst. De lijst is ook handig om de juiste namen van de icoontjes te vinden die je vervolgens weer intikt als je in je pagina, bericht of widget klikt op de knop 'Add Icon'. Zo voeg je snel het juiste icoontje aan je pagina, bericht of widgets.

http://fontawesome.io/icons/

Overzicht-Font-Awesome-Icons

 

Instructievideo

Bekijk de onderstaande video en leer hoe je binnen 5 minuten deze handige optie toevoegt aan jouw WordPress website:

Werkt de video niet op je mobiel, klik dan hier voor de versie op YouTube.

Icoontjes in de kop, voettekst of zijbalk plaatsen

Wil je de icoontjes toevoegen aan de kop (header), de voettekst(footer) of de sidebar (zijbalk)? Installeer dan de Black Studio Tiny MCE plugin en schuif de Visuele Bewerker widget in het gewenste widgetgebied. Als je de widget bewerkt, zie je daar ook de knop ‘Add Icon’, net zoals bij het bewerken van Berichten en Pagina’s.

Moeite met het vinden van het juiste WordPress thema (template) en de handigste plugins? Twijfel je aan je werkwijze of loop je steeds vast en laat je het daarom liggen? Overweeg dan de 1-daagse cursus WordPress. In 1 dag leg ik je in de juiste volgorde uit hoe de belangrijkste WordPress bouwstenen werken. En het is een workshop dus je past het direct zelf toe! Bekijk het programma van de cursus WordPress »

Er is 1 reactie op Icoontjes toevoegen in WordPress

  1. Jack Klijn en Marijke Hermans 4 januari 2019 at 22:23 #

    Goede uitleg Martijn. Met jouw hulp hebben we weer iets extra's kunnen toevoegen aan onze website.

Geef een reactie