Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

MailChimp update (winter 2023)

De afgelopen maanden is er weer het een en ander gewijzigd in MailChimp:

1. Nog slechts 500 contacten gratis

Het gratis account is beperkter geworden. Je moet al gaan betalen als je meer dan 500 contacten hebt in je Audience. Dat geldt sinds 10 maart 2023 ook voor bestaande gratis accounts.

In de onderstaande video zie je hoe overschakelt naar een betaald account en hoe je kosten kunt besparen door het juiste abonnement te kiezen:

Eerstvolgende groepscursus Mailchimp
Dinsdag 18 juni 2024 (9.00u – 16.30u)
Nog 2 plekken beschikbaar

2. Het onderdeel Sign up forms is verplaatst

Het onderdeel ‘Sign up forms’ is verplaatst. Dat vind je nu in de linkerkolom. Je vindt daar overigens niet alleen de aanmeldformulieren, maar ook de bevestigingsmailtjes en bevestigingspagina’s die abonnees voorbij zien komen als ze hun persoonsgegevens willen aanpassen en als ze zich uitschrijven. Die zijn standaard in het Engels en niet zo fraai opgemaakt.

3. Het scherm met de persoonsgegevens van een abonnee is vernieuwd

De persoonsgegevens staan nu onder elkaar, dat is wat overzichtelijker. De mogelijkheid om iemand uit te schrijven is wat lastiger te vinden in dit vernieuwde scherm. Dat vind je nu achter de drie verticale puntjes rechts boven in het scherm.

Tip: heb je geen CRM of relatiemanagement systeem? In MailChimp kun je ook bel- en gespreksnotities vastleggen. Bekijk het hier in de bovenstaande video en je weet hoe het werkt!

Onzeker over je MailChimp account?

Vraag je je af of alles goed is ingesteld en of het misschien makkelijker of beter kan? Dan word je vast wijzer van een van deze interactieve MailChimp cursussen:

1 dag, Hilversum

0,5 dag

3 + 1 uur

Plaats een reactie