Vragen over MailChimp?

Ben je bezig met MailChimp? Of ben je van plan om er binnenkort mee aan de slag te gaan?

Ik hoor graag van je waar je tegenaan loopt.

Laat hieronder via het reactieformulier je vragen achter. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden in de vorm van nieuwe gratis MailChimp tips hier op de site. Heb je eerder al de gratis MailChimp handleiding gedownload? Dan ontvang je de nieuwe tips direct na verschijning in je mailbox.

Alvast bedankt voor je bijdrage!

Met vriendelijke groet,

Martijn Baltes

Er zijn 19 reacties op Vragen over MailChimp?

 1. Monique van Strien 8 maart 2018 at 17:54 #

  Hallo Martijn, ik wil via MailChimp foto's versturen naar klanten voor hun website. Hoe doe ik dit, zodat ze deze zelf kunnen downloaden?

  Groetjes, Monique van Strien

 2. jacobs nadine 9 maart 2018 at 10:34 #

  Beste Martijn, hoe kan ik de data juist zetten want als ik een contactpersoon toevoeg staat de data en tijd niet juist?

 3. Sanne Veenhuijzen 20 maart 2018 at 14:19 #

  Als ik een uitnodiging klaar heb staan die ik eerder heb gemaild maar nu met andere adressen moet versturen hoe doe ik dat dan snel?

 4. Astrid 22 mei 2018 at 10:02 #

  Hallo Martijn,
  Is het mogelijk de campaign in MailChimp er uit te laten zien ales een 'gewone' mail, dwz niet in een kolom die in het midden staat, maar meer als een mail die je met Outlook bv maakt? (en nee, niet met de platte tekst-functie ;)).

  Wel grappig trouwens dat je zelf YMLP gebruikt.

  • Martijn Baltes 22 mei 2018 at 16:39 #

   Hi Astrid, dat is mogelijk met de 'Simple Text' template. Dat kun nadat je een gewone e-mail campaign bent gestart, als eerste stap kiezen in de campaign builder via 'Design Email'.

 5. Dennis 22 mei 2018 at 22:41 #

  Beste Martijn,

  Het is inmiddels goed gelukt! Je video heeft me verder enorm geholpen. Bedankt daarvoor!!
  Dennis

 6. Willy Scheurwater 25 september 2018 at 12:52 #

  Beste Martijn,

  Vorige week heb ik onze nieuwsbrief verstuurd en nu blijkt niet iedereen deze te hebben ontvangen, in het rapport staat dat het wel is verstuurd. Ik heb nu naar één adres een testmail gestuurd en deze is wel ontvangen.

  Vriendelijke groet,
  Willy

  • Martijn Baltes 25 september 2018 at 14:11 #

   Beste Willy,

   Een veel voorkomende oorzaak van het niet aankomen van nieuwsbrieven is dat ze (in technisch opzicht) als spam worden gezien door de ontvangende mailserver. Je heeft daar als verzender weinig controle over. Een paar maatregelen die je kunt nemen vind je in dit artikel: https://www.vlot-en-goed.nl/mailchimp-nieuwsbrief-als-spam-wordt-gezien/

   Met vriendelijk groet,
   Martijn Baltes

  • Cindy 7 februari 2020 at 08:04 #

   Hallo Martijn,

   Voor het eerst loop ik tegen een bug aan bij de inhoud van de nieuwsbrief. Woorden worden automatisch veranderd en deze kan ik niet aanpassen. Zo wordt "of" in "van" veranderd en "adviseren" in "antwoorden". Onlangs heb ik een 2e account aangemaakt. Bij dit account gebeurt hetzelfde. Weet jij een oplossing? Alvast super bedankt!

 7. Eva de Vries 16 november 2018 at 18:35 #

  Ik heb net je supertoegankelijke filmpje over GDPR bekeken, over het toestemming laten geven voor het ontvangen van email, nieuwsbrief e.d., ik heb precies gedaan wat je op het fimpje laat zien, maar als ik dan de campagne bekijk en druk op de link 'update profile' / dan komt deze zin bovenin te saan

  List member profiles cannot be updated from test campaigns or archive pages

  Terwijl het in het update profile form zelf wel goed staat.

  Heb je enig idee hoe ik dit kan veranderen?

  Bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Eva de Vries

  • Martijn Baltes 18 november 2018 at 16:01 #

   Beste Eva,

   De 'update profile' link werkt nog niet als je de optie 'Send a test email' gebruikt. Pas als de Campaign via de 'Send' knop daadwerkelijk naar de hele lijst (of een deel daarvan) is gestuurd, dan wordt die functie actief. Je kunt het wel testen door jezelf aan de mailinglijst toe te voegen en dan een Campaign naar jezelf te sturen. Bij het onderdeel 'Recipients' van de Campaign kun je rechts naast de lijstselectie kiezen voor de optie "Group or new segment" en dan bij de conditions kiezen voor E-mailadres is info@evastreehouse.nl.

   Groet, Martijn

 8. Emily 27 mei 2019 at 16:18 #

  Hoi Martijn,

  Momenteel maak ik gebruik van een gratis MailChimp account.
  Ik wil een nieuwe lijst met contactpersonen maken alleen krijg ik de melding
  'You've hit your audience limit'. Ik weet dat de limiet 2.000 is, daarom heb ik alle lijsten met contactpersonen al verwijderd maar nog steeds kan ik 'create audience' niet aanklikken.

  Hopelijk kan jij mij helpen.

  Groetjes Emily

  • Martijn Baltes 29 mei 2019 at 15:57 #

   Hoi Emily,

   Ca. 2 weken geleden heeft MailChimp een grote update uitgevoerd. Sinds dat moment heb je in het gratis account nog maar 1 Audience tot je beschikking. Meerdere Audiences aanmaken kan alleen in de betaalde varianten.

   Binnen een Audience kun je nog wel de functie 'Groups' gebruiken om je doelgroepen op te splitsen.

   Groet, Martijn

 9. Petra 14 juni 2019 at 10:30 #

  Beste Martijn,

  In een report van een nieuwsbrief zie ik onder 'Subscribers with most opens' dat sommige lezers het wel meer dan 180 keer hebben geopend, terwijl dit praktisch bijna onmogelijk is. Een subscriber ken ik en ik weet dat ze niet, zoals het rapport aangeeft, de nieuwsbrief vier keer in een minuut heeft geopend. Weet jij hoe dit kan?

  Groet,
  Petra

  • Martijn Baltes 16 juni 2019 at 12:02 #

   Beste Petra,

   Dat klopt inderdaad niet. De oorzaak is waarschijnlijk dat het mailprogramma van die specifieke ontvanger, de mail automatisch opent, bijvoorbeeld in een 'preview' waar de ontvanger langs scrollt. Dat wordt dan ook doorgegeven als 'open' aan MailChimp.

   MailChimp registreert een 'open' als het onzichtbare plaatje (witte pixel op witte achtergrond) dat in elke nieuwsbrief zit, wordt opgevraagd door een mailprogramma. Dat gebeurt dus in sommige mailprogramma's ongemerkt, zonder dat de ontvanger de mail daadwerkelijk opent. Gelukkig komt dit weinig voor en zijn de reports behoorlijk betrouwbaar.

Geef een reactie