Unsubscribers weer toevoegen aan je MailChimp audience

Nadat een abonnee zich heeft uitgeschreven voor je nieuwsbrief, kun je deze persoon zelf niet meer toevoegen binnen MailChimp. Dit is ter bescherming van de consument en het is niet de bedoeling dat je personen ongevraagd weer aan je mailinglijst toevoegt.

Maar soms hebben mensen zich per ongeluk uitgeschreven en zeggen ze "Zet me maar weer op de mailinglijst".

Via het trucje dat ik hieronder beschrijf, lukt het je om deze persoon toch zelf weer toe te voegen aan je MailChimp Audience.

Eerstvolgende cursus MailChimp:
Donderdag 18 maart 2021 (9.00u – 16.30u)
Hilversum – kleine groep – grote ruimte

Schakel de double opt-in aanmeldmethode even uit

We gaan gebruik maken van het standaard aanmeldformulier van de Audience (mailinglijst) om deze persoon weer aan te melden. Vaak is MailChimp zo ingesteld dat er na aanmelding automatisch een mail wordt gestuurd met de vraag aan de aankomend abonnee om zijn of haar aanmelding te bevestigen. Dit wordt 'double opt- in' genoemd.

We willen nu de betreffende persoon even niet lastig vallen met die bevestigingsmail en dus de eerste stap is het tijdelijk uitschakelen van de double opt-in even:

  1. Klik in de linkerkolom op Audience (het icoontje met de poppetjes, of het Legoblokje zoals sommigen het noemen) en vervolgens in de gele kolom op 'All contacts'.
  2. Daarna klik je op 'Settings' en kies je 'Audience name and defaults', daar zet je het vinkje uit bij de optie 'Enable double opt-in':

Om deze instelling op te slaan, scroll je helemaal naar beneden en klik je op de knop 'Save Audience and Campaign defaults'.

NIEUW De online cursus MailChimp. Alle onderwerpen uit de groepscursus zijn nu direct te volgen. Lekker thuis blijven, en toch je online communicatie verbeteren. Tijdelijk krijg je €100 korting. Meer info en de kortingscode→

3. Nu gaan we de link opzoeken van het standaard aanmeldformulier van deze Audience. Dat vind je via 'Sign up forms' » Form builder:

Klik op de link in het vakje onder Sign up form URL, en dan rechtermuisknop » kopiëren.

4. Open een nieuw tabblad in je browser en plak de link in URL balk en het aanmeldformulier verschijnt:

5. Vul de gegevens in van de persoon die je weer op de mailinglijst mag zetten, en klik op de knop 'Subscribe' (aanmelden) onderaan het formulier. De persoon staat nu weer op je mailingslijst!

6. Even controleren: klik links in de gele kolom weer op 'All contacts', en daarna op de kolom 'Last Changed' (2x zodat het pijltje omhoog staat). De opnieuw toegevoegde unsubsciber staat nu als het goed is bovenaan een heeft weer de status 'Subscribed':

7. Laatste stap: de double opt-in weer inschakelen (als deze bij aanvang ook actief was):

Scroll helemaal naar beneden en klik op de knop 'Save Audience and Campaign defaults'.

NIEUW De online cursus MailChimp. Alle onderwerpen uit de groepscursus zijn nu direct te volgen. Lekker thuis blijven, en toch je online communicatie verbeteren. Tijdelijk krijg je €100 korting. Meer info en de kortingscode→

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie