Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Unieke MailChimp templates maken (met Canva)

De standaard MailChimp templates zijn vaak wat hoekig dus regelmatig krijg ik de vraag of het niet wat speelser kan qua ontwerp.

Een vraag ik die ik laatst kreeg van een cursist, was of het onderstaande mogelijk is. Dus een wolkenpatroontje in de header:

MailChimp heeft een uitstekende fotobewerkingsmodule, maar er zijn geen vormen (zoals rondjes, driehoeken, ovalen e.d.) die je kunt invoegen, zoals dat bijvoorbeeld in Powerpoint wel kan.

Dus we roepen net zoals in een eerdere video over animaties in MailChimp weer de hulp in van een ander gratis online programma: Canva.

De truc is om het stukje dat hieronder tussen de rode stippellijnen staat in Canva te maken en dat vervolgens zonder ondermarge als afbeelding in te voegen in het headergebied van je MailChimp template.

Dus wil je een fraaie online nieuwsbrief maken en heb je behoefte aan inspiratie en een handige tool om vlot een uniek ontwerp te maken, begin dan in Canva!

Bekijk de stap-voor-stap uitleg in de onderstaande video:

Check ook de weergave op mobiel

Een vraag die ik kreeg van Anna Lisa via een reactie onder de YouTube video:

Zou je ook kunnen laten zien hoe dit er op mobiel uitziet? Want ik vermoed dat als het schaalt dat je dan een heel andere uitstraling met heel kleine wolkjes krijgt? Of past Mailchimp hier automatisch iets voor aan?

Klopt, MailChimp verkleint de afbeelding op mobiel. Altijd goed om even te checken of je MailChimp template op mobiele telefoons er ook goed uitziet.

Dit is de mobiele versie van de "wolkjesheader":

Vragen over MailChimp?

Heb je een nieuwe template challenge voor me? Of andere vragen over MailChimp of vragen over de MailChimp trainingen? Laat het gerust weten via de reactiemogelijkheid hieronder, of:

Plaats een reactie