Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

MailChimp abuse reports voorkomen

Je voorkomt het liever, maar soms gebeurt het toch: je krijgt abuse meldingen binnen in je MailChimp account. 

Wat zijn MailChimp abuse reports?

Als abonnees zich afmelden voor je nieuwsbrief, dan hebben ze de mogelijkheid om op te geven wat de reden is. Een van die redenen is “Deze e-mails zijn spam en moet worden gerapporteerd”.

Deze reden van afmelden rekent MailChimp je zwaarder aan dan de anderen en als je er teveel krijgt, dan kan dat leiden tot het blokkeren van je account. Je wilt abuse reports dus zoveel mogelijk voorkomen.

Hoe voorkom je MailChimp abuse reports?

Als abonnees uit eigen wil op je mailinglijst terecht zijn gekomen, dus met hun toestemming, en je stuurt ze nieuwsbrieven met waardevolle content, dan is de kans op abuse reports het kleinst.

Je kunt ook voorkomen dat ze de standaard afmeldpagina van MailChimp te zien krijgen door zelf een afmeldpagina te maken:

  1. Maak op je website een pagina 'Afmelden geslaagd' en schrijf daar je eigen afmeldbevestiging. Deze pagina neem je uiteraard niet op in de menubalk van je website en deze is verder ook niet via een andere link te vinden op je website. Als je WordPress gebruikt in combinatie met de Yoast SEO plugin, dan kun je er (via het tabblad 'Geavanceerd') ook met een paar klikken voor zorgen dat Google deze pagina niet vertoont.
  2. Publiceer de pagina en kopieer de URL
  3. In MailChimp ga je naar het onderdeel Sign up forms van je Audience. Daarna via de Form Builder naar de Unsubcribe success page. Plak tot slot hier de URL van je eigen afmeldpagina:

Alle essentiële Mailchimp vaardigheden vlot onder de knie krijgen? Begin dan nu met de online cursus Mailchimp. Deze overzichtelijke e-learning omgeving bevat meer dan 40 videolessen.

Geen urenlange video, maar beknopte video’s overzichtelijk per onderdeel gegroepeerd, zodat je de cursus stap voor stap in je eigen tempo kunt volgen, makkelijk terug kunt vinden waar je gebleven bent en je kunt de lessen net zo vaak herhalen als je wilt. Bekijk de online cursus MailChimp→

Vanaf nu komen abonnees die zich uitschrijven terecht op je website op de uitschrijfbevestigingspagina die je geheel naar eigen wens hebt opgesteld. Ze kunnen dan geen abuse report meer insturen.

Andere belangrijke MailChimp instellingen

Is het tijd voor een gestructureerde route (zonder omleidingen) door alle MailChimp instellingen? Overweeg dan de 1-daagse groepscursus MailChimp in Hilversum.

Eerstvolgende groepscursus Mailchimp
Donderdag 23 mei 2024 (9.00u – 16.30u)
Nog 2 plekken beschikbaar

Stap voor stap loods ik je in de juiste volgorde door MailChimp. Je mist de belangrijke en soms 'verstopte' instellingen niet en je bespaart een hoop tijd.

Meer weten? Klik dan op de onderstaande knop en lees wat je leert en bereikt met de cursus MailChimp:

Plaats een reactie