Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

MailChimp introduceert Audiences (de nieuwe naam voor Lists)

MailChimp update 28 maart 2019

MailChimp heeft het onderdeel Lists een nieuwe naam gegeven. Vanaf nu vind je je mailinglijsten onder het tabje Audience.

Het kan even schrikken zijn, maar na een paar keer klikken vind je toch je mailinglijsten weer terug.

Je mailinglijsten terugvinden

Om je mailinglijsten te bekijken klik je in de menubalk op 'Audience', en vervolgens onder het kopje 'Current Audience' op 'View audiences':

Heb maar één lijst? Dan vind je die terug via deze link:

Nu zie je weer het vertrouwde overzicht en klik je zoals gebruikelijk op de titel van een lijst… sorry, audience 😉 … om deze te openen:

De menu-opties die je daar ziet zijn ongewijzigd:

Via Add contacts kun je nog steeds gewoon je mailinglijst (aan)vullen en via Settings kun je de lijst instellen. Alleen waar List stond, zoals "List name and defaults", zie je nu Audience staan, en heet dit onderdeel "Audience name and defaults":

Voorlopig is dit dus nog een wijziging in de categorie "oude wijn in nieuwe zakken".

Meer inzicht in het gedrag van je doelgroep

De verwachting is wel dat MailChimp de Audience, dus je doelgroep, steeds maar als startpunt en focuspunt gaat nemen voor je marketingacties.

Je ziet op de Audience overzichtspagina (onderaan, onder het kopje 'Email marketing engagment') in dat kader als eerste stap een automatische segmentatie van je mailinglijst op basis van betrokkenheid. 

Dit maakt het mogelijk om snel een gerichte mailing te sturen naar de meest betrokken abonnees (die je nieuwsbrieven vaak openen en vaak op een link klikken) en om een mailing met een andere invalshoek te sturen naar de minder betrokken abonnees.

Campaigns en Reports per Audience

Ook zie je de Audiences nu terugkomen bij Campaigns. Je kunt linksboven op die pagina een selectie maken via het keuzelijstje onder 'Current audience'. Kies je voor de optie 'All audiences' dan heb je het toe nu toe vertrouwde overzicht met al je nieuwsbrieven weer in beeld.

Deze selectiemogelijkheid heb je ook op de pagina Reports tot je beschikking.

Snel je weg vinden in MailChimp

Alhoewel MailChimp zeer gebruiksvriendelijk is, vindt niet iedereen direct de rode draad door de Engelstalige software. Daar hebben wij natuurlijk een oplossing voor: de MailChimp cursusStap voor stap word je in de juiste volgorde door MailChimp geleid. Je mist de belangrijke en soms ‘verstopte’ instellingen niet en je bespaart een hoop tijd.

Meer weten? Klik dan op de onderstaande knop en lees wat je leert en bereikt met de cursus MailChimp:

3 gedachten over “MailChimp introduceert Audiences (de nieuwe naam voor Lists)”

  1. Ik zou graag een 2de verzendlijst in Mailchimp willen aanmaken. Dat lukt me niet aan de hand van uw instructies. Ik neem aan dat het probleem zit in het feit dat ik met de gratis versie werk. Klopt dat?

    Beantwoorden

Plaats een reactie