Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Zo verdien je geld met je website in 2024

Kun je geld verdienen met je website?

Geld verdienen met je website kan op allerlei manieren. De bekendste methoden zijn affiliate marketing en advertenties plaatsen op je website via Google Adsense. In dit artikel vind je een compleet overzicht van meer dan 10 methoden en wat je nodig hebt om succesvol geld te verdienen met je website.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing verdien je geld door producten of diensten van anderen te promoten op je website. Je plaatst een link of banner op je website naar het product van de van de aanbieder. Als een bezoeker op de link klikt en het product koopt, ontvang jij een commissie. Voorbeelden van aanbieders van affiliatie programma’s zijn Bol.com, Coolblue, en Amazon. Ook veel aanbieder van (online) software en hosting providers hebben een affiliate partner programma. Tracking cookies en de geldigheidsduur hiervan spelen een belangrijke rol bij affiliate marketing.

Advertentienetwerk

Google AdSense is het meest bekende advertentienetwerk. Het netwerk plaatst advertenties op je website die relevant zijn voor je content en/of aansluiten bij het surfgedrag van de bezoeker. Je verdient geld aan de kliks op de advertenties. De opbrengsten van advertentienetwerken zijn vaak lager dan die van affiliate marketing.

Zelf verkopen van advertentieruimte op je website

Je kunt ook zelf advertentieruimte op je website verkopen. Bedrijven kunnen dan bijvoorbeeld tegen een vaste maandelijkse vergoeding een advertentiebanner op je website plaatsen en/of ze betalen op basis van het aantal kliks op hun advertentie. Dit kan een goede optie zijn als je veel verkeer op je website hebt en de advertenties goed aansluiten bij je content. Bijvoorbeeld door een geografische match (locale SEO / vindbaarheid) of relevant rondom een specifiek onderwerp ("niche").

Vlot en goed een winstgevende website opzetten?

Wil jij geld verdienen met jouw website of blog, maar weet je hoe je moet beginnen? Dan heb ik de oplossing voor jou! Via mijn cursussen leer je stap voor stap hoe je een succesvolle WordPress website met blog opzet en onderhoudt, SEO gebruikt om bezoekers te trekken naar je website én hoe je met MailChimp een mailinglijst opbouwt om deze bezoekers te binden.

Of je nu een complete beginner bent, of al enige ervaring hebt maar nog niet de resultaten boekt die je graag zou willen, tijdens mijn cursussen leer je de essentiële vaardigheden waarmee je direct aan de slag kunt.

Wil je een website of blog opzetten en leren hoe je hier een winstgevend online bedrijf van maakt? Maak dan gebruik van de combideal. Meld je hier in 1x aan voor de WordPress, MailChimp en SEO cursus en je krijgt 10% korting met de kortingscode: onlinesucces. De gekozen cursusdata mag je na aankoop nog wijzigen (als je ze maar allemaal binnen een jaar volgt).

Online cursussen en ebooks verkopen

Heb je veel kennis op een bepaald gebied en kun je dat goed uitleggen in de taal van je doelgroep? Dan kun je dit via je website verkopen in de vorm van informatieproducten zoals online cursussen en e-books. Voordeel van deze producten is de hoge marge vanwege de lage investeringskosten en omdat het je eigen producten zijn. En je hebt uiteraard geen voorraadrisico omdat het digitale producten zijn.

Leads verzamelen en doorverkopen via je website

Je kunt ook een blog opzetten over een onderwerp waar je wel zelf de door SEO goed vindbare content voor schrijft, maar de uitvoering niet zelf doet. Je biedt bezoekers via een aanvraagformulier op je website bezoekers wel de mogelijkheid ome een offerte aan te vragen. De binnengekomen aanvragen kun je doorverkopen aan een uitvoerend bedrijf. Zo verdien je geld met de leads die je website genereert.

Vraag om donaties via je website

Als je veel waardevolle content op je website deelt, kun je bezoekers vragen om een donatie te doen. Dat wordt weinig gedaan, maar als je veel bezoekers weet te trekken via SEO en dit combineert met slimme copy writing, kun je toch nog aardig wat bijverdienen via je website.

Gesponsorde artikelen (laten schrijven)

Je kunt ook tegen betaling informatieve blogartikelen van anderen met daarin promoties van hun producten en diensten op je website plaatsen tegen betaling. Je kunt ervoor kiezen om ze compleet te laten schrijven of je doet het (deels) zelf wanneer je deze artikelen goed wilt laten aansluiten bij jouw tone of voice en de verwachting van je doelgroep.

E-commerce (webshop met fysieke producten)

Als je zelf producten verkoopt op je website, dan heb je de mogelijkheid om meer winst te maken. Probeer niet te verkopen wat iedereen als verkoopt en probeer weg te blijven van de markten waar het enige onderscheid de (goedkoopste) prijs is. Kansrijker is het om specifieke producten aan te bieden in een niche markt om je te onderscheiden van grote bedrijven zoals Bol.com en Coolblue.

Dropshipping

Bij dropshipping laat je de producten die bezoekers bestellen leveren door een derde partij. Hierdoor hoef je geen eigen voorraad aan te houden, maar zijn je marges vaak wel kleiner.

Genereer leads voor je eigen diensten

Veel bedrijven krijgen hun klanten door mond-tot-mond reclame. De website draag nog niet zoveel bij aan het generen van omzet. In dat geval kun je een blog en SEO inzetten om meer bezoekers te trekken naar je website. Op die manier krijgen potentiële klanten een beter beeld van je expertise en je unieke werkwijze. Als je leert om goede vindbare en overtuigende content te schrijven, kun je op die manier ook meer geld verdienen met je website.

Geld verdienen met e-mailmarketing

Een andere manier om geld te verdienen met je website is door middel van e-mailmarketing. Hierbij bied je bijvoorbeeld een gratis informatieproduct aan, zoals een handleiding, in ruil voor het invullen van een e-mailadres. Vervolgens stuur je regelmatig nieuwsbrieven met nieuwe tips en promoties voor je producten en diensten. Dit werkt vaak omzet verhogend.

Je kunt ook advertenties opnemen in je e-mailnieuwsbrief en "content upgrades" aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld linkjes naar betaalde informatieproducten.

Websites bouwen en verkopen

Als je enigszins technisch onderlegd bent en je hebt de tijd om dit vak te leren dan kun je ook geld verdienen door websites te bouwen en te verkopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld een goed vindbaar affiliate blog bouwen en deze verkopen. Dit vraagt wel een flinke investering in tijd (met name het schrijven van artikelen), maar kan op termijn 25 tot 50 maal de maandomzet opleveren bij verkoop.

Voeg een bedrijfscatalogus toe aan je website

Een andere manier om geld te verdienen met je website is om een bedrijfscatalogus toe te voegen aan je website. Hierbij plaats je de contactgegevens van bedrijven en hun aanbod tegen een klein bedrag op je website. Dit lijkt onbegonnen werk want je neemt het op tegen Google, maar bij de juiste specialisatie zijn er nog mogelijkheden. Vooral met een blog met plaatsgebonden informatie van bedrijven die zelf niet weten hoe ze beter vindbaar kunnen worden en/of Google Ads e.d. te duur vinden. Ook hier heb je weer het nodige SEO schrijftalent en de nodige doelgroepkennis voor nodig om vindbare en overtuigende teksten te schrijven

Combineer je website met je YouTube kanaal

Je kunt bijvoorbeeld video's maken die relevant zijn voor je doelgroep en deze op YouTube plaatsen. Voeg deze video ook toe aan het blog op je website. Hierdoor krijg je een soort van kruisbestuiving: je vergroot je bereik en vindbaarheid via YouTube en je verrijkt de content op je website met bewegende beelden (wat ook voor een boost is voor je SEO).

Een webshop kan een aanvulling zijn op je blog en YouTube kanaal. Door producten te verkopen die relevant zijn voor je doelgroep, kun je extra inkomsten genereren. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van merchandise zoals T-shirts, mokken of petjes met je logo erop, of aan het aanbieden van digitale producten zoals cursussen of e-books.

Het combineren van een YouTube kanaal, blog en webshop kan veel tijd en moeite kosten, maar het kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen. Het is belangrijk om te zorgen dat de content die je maakt waardevol en onderscheidend is en dat je op een consistente manier blijft publiceren. Met de juiste inzet en aanpak kan het opzetten van een YouTube kanaal in combinatie met een blog en webshop een winstgevend bedrijf worden.

Conclusie

Er zijn dus talloze manieren om geld te verdienen met websites. Van het plaatsen van advertenties en het verkopen van advertentieruimte tot het aanbieden van online cursussen en het bouwen en verkopen van websites. Het is belangrijk om te kiezen voor een methode die past bij jou en je doelgroep. Met de juiste aanpak en inzet kun je met een website een mooi (extra) inkomen genereren.

Meer online marketing tips:

Mailchimp update mei/juni 2024

Mailchimp update mei/juni 2024

Een enquête maken met Mailchimp (survey)

Een enquête maken met Mailchimp (survey)

NIEUW: Basiscursus AI voor contentbeheerders en ondernemers

NIEUW: Basiscursus AI voor contentbeheerders en ondernemers

Staat je WordPress website er netjes bij in Google?

Staat je WordPress website er netjes bij in Google?

E-mailadressen importen in MailChimp vanuit Excel

E-mailadressen importen in MailChimp vanuit Excel

Mailchimp New Builder vs. Classic Builder. Wat is het verschil?

Mailchimp New Builder vs. Classic Builder. Wat is het verschil?

Doelgroepen selecteren in je Mailchimp Audience

Doelgroepen selecteren in je Mailchimp Audience

WordPress beveiligen: 13 tips om hackers buiten de deur te houden

WordPress beveiligen: 13 tips om hackers buiten de deur te houden

Plaats een reactie