Voorjaarsdeal: €198 €148
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk de cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

De Mailchimp authenticate domain melding… Wat moet je doen?

Sinds februari 2024 zijn Google (Gmail) en Yahoo strenger geworden voor verzenders van grote hoeveelheden e-mails. Dit doen ze om het aantal kwaadaardige e-mails met spam, en pogingen tot spoofing en phishing te verminderen.

Verstuur je meer dan 5000 e-mails in één keer? Dan moet je duidelijk kunnen aantonen dat deze e-mails met jouw toestemming via jouw domeinnaam zijn verstuurt. Dit doe je door je domeinhosting te voorzien van de juiste DNS-records voor DKIM en DMARC.

Waarom wil Mailchimp dat je
de domain authentication uitvoert?

Met de juiste DNS-records voor DKIM en DMARC laat je dus zien dat de mails met jouw toestemming via Mailchimp worden verstuurd en niet door een anonieme kwaadwillende partij die zonder toestemming (met andere woorden, zonder authenticatie) jouw mailadres als afzender gebruikt.

Op deze manier worden je Mailchimp nieuwsbrieven niet gezien als spam en verminder je de kans dat ze zelfs helemaal niet aankomen.

Is domain authentication noodzakelijk voor elk Mailchimp account?

In Mailchimp zie je bij het maken van een Campaign bij de vermelding van de afzendergegevens ("From") daarom een wat dwingende melding "authenticate the domain" staan:

Als je niet meer dan 5000 mails per keer verstuurt, dan is dat (nog) niet direct noodzakelijk.

Houd wel in de Reports van je Campaigns in de gaten of je nieuwsbrieven goed aankomen.

Klik via Campaigns achter je verzonden nieuwsbrief op de knop View Report en kijkk dan naar het percentage achter "Successful deliveries". Als dit boven de 95% zit, dan is er nog geen actie noodzakelijk.

Als het percentage onder de 95% zakt, dan is het wel tijd om de je domeinnaam te authenticeren.

De domain authentication uitvoeren

Het authenticeren van je Mailchimp account is helaas wel een enigszins technisch klusje waarbij je mogelijk wat hulp nodig hebt van je webbouwer, hosting provider of andere specialist. Hier vind je in MailChimp het startpunt: 

Download de PDF voor de verdere uitleg (inclusief informatie en toelichting om door te sturen naar je webbouwer of hosting provider):

Hulp nodig?

→ Maak een afspraak voor een Mailchimp APK

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld? Ik help je graag.

Als onderdeel van de Mailchimp APK maken we je Mailchimp account spam-proof conform de nieuwe Google en Yahoo richtlijnen 2024.

  • We maken de noodzakelijke DNS records aan in het hosting account van je website.
  • We testen de correcte werking van de DNS records.
  • We koppelen de Postmaster Tools van Google aan je domeinnaam. Daarmee kun je de spamscore en je domeinreputatie meten en volgen.

Daarnaast checken, en corrigeren we waar nodig, de andere belangrijke instellingen van je Mailchimp account en kunnen we aandacht besteden aan jouw specifieke vragen over:

  • Het instellen en beheren van de mailinglijst
  • Het plaatsen van een aanmeldformulier op je website
  • Het (beter) begrijpen van de statistieken
  • Het sneller en beter vormgeven van nieuwsbrieven

Investering: €478 €378 exclusief BTW
Per persoon
4 uur flexibel inzetbare individuele begeleiding

Plaats een reactie