Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Is jouw site geschikt voor mobiel?

google update 21 april
Google wil graag dat websites 'responsive' zijn.

Sinds april 2015 is de leesbaarheid en de bruikbaarheid van je website op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets een zeer belangrijke factor geworden voor de vindbaarheid van je website in Google.

Is je website nog niet geschikt voor mobiel, oftewel niet responsive, dan kan dit leiden tot minder bezoekers op je website omdat Google je nu lager in de zoekresultaten plaatst ('ranking') op smartphones en tablets.

In november 2016 kondigde Google haar nieuwe 'mobile first' plannen aan. Hier vind je in detail de toelichting op het Webmaster Blog van Google. Daaruit blijkt dat geschiktheid voor mobiel nog zwaarder gaat wegen als ranking factor. Zwaarder zelfs dan het gedrag van je website op gewone computers (‘desktop’). Vandaar de slogan ‘Mobile First’. Met name het snel laden van je website op mobiel en het toegankelijk maken van net zoveel informatie op de mobiele versie van je website als op de desktopversie zijn belangrijke aandachtspunten.

Laat je site gratis checken door Google

Hier kun je je website snel en gratis laten controleren door Google:

Klik hier en test nu je website

Je krijgt direct te zien of je website ‘mobile friendly’ is en wat je nog kunt verbeteren.

Tip: overweeg een overstap naar WordPress

Krijg je veel verbeterpunten om je oren van Google? Overweeg dan om je website over te zetten naar WordPress en gebruik te maken van een ‘responsive’ thema (template) dat van zichzelf al goed leesbaar en bruikbaar is op smartphones en tablets. Dat scheelt je een hoop programmeerwerk. Ook voor de wat oudere WordPress websites is dit een slimme oplossing.

Een aanrader is het Generate Press WordPress thema dat ik gebruik tijdens de cursus WordPress. Dit thema biedt veel mogelijkheden, zoals het kiezen van lettertypes, kleuren en pagina layouts, èn blijft overzichtelijk en eenvoudig in te stellen. Bekijk de onderstaande video en je ziet hoe het werkt:

Sinds mei 2016 kun je via de WordPress Customizer ook makkelijk bekijken hoe je website er op smartphones en tablets uitziet:

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit? Ik leer het je graag!

[button link="https://www.vlot-en-goed.nl/contact/" color="orange"]Een vraag stellen[/button][divider]

Lees ook deze artikelen:

[related_posts limit="3" image="150"] [divider]

Plaats een reactie