Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Hoger in Google (advies en instructie)

Je website hoger in Google? Dat is niet moeilijk en dat kun je zelf. Echte geheimen zijn er niet, wel veel fabeltjes. Ik leer je graag in een halve dag (individuele instructie) hoe je SEO (zoekmachineoptimalisatie) aanpakt zoals Google dat graag ziet.

Hoger in Google, benodigdheden:

Je leert wat de essentie van vindbaarheid is, welke software je nodig hebt (ik help je met het koppelen daarvan aan je website) en je leert hoe het nu echt zit met het verwerken van de beste zoekwoorden op je website:

 • Introductie in de wereld van vindbaarheid (in gewonemensentaal): wat is het doel van Google, hoe ziet Google je website en wat zijn de feiten en wat zijn de fabels?
 • Google Webmastertools: website aanmelden bij Google (enkele of alle pagina's aanmelden en sitemap aanmelden).
 • Instellen en koppelen van Google Analytics (voor het opbouwen van de statistieken, met name het meten van het aantal bezoekers).
 • Zoekwoordenonderzoek. Dit levert een lijst op met de 10-15 belangrijkste zoekwoorden. We doen dit samen zodat je later ook zelf een zoekwoordenonderzoek kunt doen. Bijvoorbeeld voor een onderwerp waarover je een artikel wil schrijven op je blog. Aansprekende blogartikelen bevorderen je vindbaarheid.
 • Met deze zoekwoorden schrijven van paginatitels en paginasamenvattingen. Ik installeer een SEO module en leer je hoe je deze “meta-titels en meta-teksten” op je website plaatst. Dit zijn de teksten die een potentiële klant ziet in Google nadat hij of zij een zoekopdracht heeft ingetypt, met andere woorden: de zoekresultaten.
 • Het plaatsen van de zoekwoorden op de juiste plekken op je website. Op een natuurlijke manier.
 • Het maken van "back-links": dit zijn links op andere websites die verwijzen naar jouw website. Welke sites zijn interessant om je bij aan te melden en wanneer is linkruil interessant en wanneer niet.
 • Het instellen van de „ranktracker”. Hiermee kun je periodiek de positie in Google per zoekwoord meten. Dan weet je echt hoe hoog je staat en wat je vorderingen zijn in de loop van de tijd.

Tijdsduur en locatie

Het betreft een in overleg te plannen individuele instructie van een halve dag (3 uur) bij mij op kantoor in Hilversum en 1 uur ondersteuning achteraf per mail en/of telefoon. Liever twee afspraken met bijvoorbeeld een week ertussen om het geleerde in de praktijk te brengen en nieuwe vragen te formuleren? Dan zijn 2 sessies van 2 uur ook mogelijk.

Kosten

De kosten voor een dagdeel instructiesessie bedragen €378 per persoon (exclusief 21% BTW).

Liever de voordelige groepscursus? Klik hier voor data en het informatie over de SEO cursus (kleine groep, maximaal 5 personen).

Vragen over vindbaarheid (SEO)?

Stel gerust je vraag via het onderstaande formulier,
of mail naar info@vlot-en-goed.nl.

  * Bron vermelding foto: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

  hoger-in-google
  Je website hoger in Google? Dat kun je zelf! *

  Plaats een reactie