Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Hoe werkt de WordPress Gutenberg block editor? (3 layout hulpjes)

Als je complexere pagina layouts maakt met de WordPress Gutenberg block editor, dan is het niet altijd even duidelijk hoe de opbouw qua blokken in elkaar zit.

WordPress biedt daarom standaard een aantal bloknavigatie tools. Vooral handig bij samengestelde blokken (= blokken in blokken), zoals bijvoorbeeld het kolommenblok.

In de bovenstaande video laat ik 3 navigatiehulpjes zien:

  1. Het blokkenkruimelpad (standaard beschikbaar in WordPress). Daarmee zie je snel of een blok onderdeel is van een ander blok, dat je daar ook kunt selecteren om vervolgens de instellingen aan te passen (zoals bijvoorbeeld de kolombreedte van een kolom in het kolommenblok).
  2. De lijstweergave (standaard beschikbaar in WordPress). Dit is een soort van inhoudsopgave van alle blokken in je pagina. Vanaf WordPress 5.9 kun je daarin ook blokken dupliceren en verplaatsen.
  3. Blockoutlines. Toont kaders om elke blok en naamlabels per blok (uiteraard alleen zichtbaar als je de pagina bewerkt). Beschikbaar na installatie van de binnen WordPress te vinden gratis Block Outlines plugin.

Eerstvolgende groepscursus WordPress:
Donderdag 11 juli 2024 (9.00u – 17.00u)
€378 per persoon exclusief BTW

Plaats een reactie