Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Handleiding WordPress responsive maken

WordPress responsive maken
Maak je WordPress website responsive

Een responsive WordPress website is belangrijk

Dat je WordPress website responsive is, is om een paar redenen belangrijk. Het is prettig voor bezoekers als ze ook op smartphones en tablets makkelijk door je site kunnen navigeren, èn Google plaatst websites die responsive zijn hoger in de zoekresultaten dan niet responsive websites.

Klik hier en test je site op geschiktheid voor mobiel.

Wat is responsive?

Responsive betekent dat je site zich automatisch aanpast aan de kleinere schermen van smartphones en tablets en daarbij goed leesbaar blijft zonder dat de bezoeker hoeft in te zoomen of zijwaarts hoeft de scrollen. Hier zie daarvan een voorbeeld. Op de gewone desktop versie zie je de volledige navigatie en op mobiel klapt de navigatie netjes in en kun klik je op Menu om je weg door de site te vinden.

Ander gedrag van bezoekers op mobiel

Responsive betekent ook dat er op mobiel andere functies aanwezig zijn dan op de gewone desktop versie van je site. Die functies voor mobiel sluiten dan aan op het gedrag van mensen die de site bekijken op hun mobiel.

Een voorbeeld daarvan is een belknop die alleen verschijnt op smartphones zodat het voor de bezoekers van je website heel gemakkelijk wordt om telefonisch contact op te nemen.

Belknop voor mobiel toevoegen aan je WordPress website

Bekijk de onderstaande video en ontdek welke WordPress plugin je nodig hebt om zo’n knop eenvoudig toe te voegen aan je website:

Kom je er zelf niet helemaal uit met WordPress?

Tijdens de cursus WordPress komen alle basisvaardigheden in overzichtelijke stappen voorbij. Ik laat zien hoe het werkt, je probeert het zelf en ik loop regelmatig bij iedereen langs om te helpen en vragen te beantwoorden.

Wil je direct antwoord op je WordPress vragen?
Overweeg de cursus website maken met WordPress.
Deze groepscursus kun je elke maand volgen in Hilversum (regio Utrecht).

1 gedachte over “Handleiding WordPress responsive maken”

Plaats een reactie