Start een blog en maak vrienden met je website

blog, typen, toestenbord

Van vrienden maak je makkelijker klanten dan van een vreemde. Wat zou het dan toch mooi zijn als jouw website automatisch vrienden voor je maakt!

Schrijf tenminste maandelijks iets waardevols dat jouw doelgroep een stukje verder helpt. Deel je expertise. Daar maak je vrienden mee.

Zorg ervoor dat bezoekers zich kunnen abonneren op jouw blog, dan bouw je automatisch een lijst met potentiële klanten op èn ze ontvangen jouw waardevolle artikelen regelmatig per mail in de vorm van een digitale nieuwsbrief.

Een digitale nieuwsbrief maken maak je eenvoudig met bijvoorbeeld MailChimp. Klik hier en bekijk of de cursus MailChimp iets voor jou is.

Tip voor de inhoud van je blogberichten en je digitale nieuwsbrief: stel vooral vragen aan je lezerspubliek. Zo kom je er achter wat precies de problemen zijn van je doelgroep. En weet je precies welke oplossingen je moet bieden om je klanten het beste te kunnen helpen.

Eerst heb je 10 aanmeldingen, dan 20, 100, 1000…. Dit heeft geen plafond. Terwijl je inspanning hetzelfde blijft. Daar kan geen netwerkborrel of koude acquisitie tegenop!

Dit is tip 7 uit de serie "10 tips om meer uit je website te halen". Wil je deze en de andere 9 tips ontvangen (pdf-document)? Download de 10 tips hier en je kunt gelijk aan de slag!

Je krijgt ook af en toe (ca. 10x per jaar) een mail met een nieuwe gratis tip om je website (nog) succesvoller te maken.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wordpress en LinkedIN koppelen in 2 minuten | Vlot en Goed - 25 september 2012

  […] Natuurlijk ben je met die tips aan de slag gegaan en ben je ook gestart met bloggen. […]

 2. Vlot & Goed | Hoe je snel 10 klantgerichte blogartikelen schrijftVlot en Goed - 21 oktober 2012

  […] blogartikelen versterken je imago als expert en je bouwt een relatie op met je lezers. Trouwe lezers zijn je vrienden en van vrienden maak je makkelijker klanten dan van vreemden zoals je kunt lezen in mijn eerdere […]

 3. Waarom het uiterlijk van je website minder belangrijk is | Vlot en GoedVlot en Goed - 29 oktober 2012

  […] Misschien is het starten van een goed zakelijk blog een beter idee? Lees meer over de voordelen hiervan in mijn eerdere artikel "Start een blog en maak vrienden met je website". […]

 4. Ben je een ondernemer of een hobbyist? | Vlot en GoedVlot en Goed - 11 november 2012

  […] Start een blog en maak vrienden met je website […]

 5. Waarom ik je (nog) niet kan volgen op FacebookVlot en Goed - 4 december 2012

  […] regelmatig terug naar je eigen website waar jouw doelgroep zich natuurlijk kan abonneren op jouw e-mail nieuwsbrief met waardvolle tips en aantrekkelijke aanbiedingen. Op jouw website ben jij tenslotte de baas en niet […]