Voorjaarsdeal: €198 €98
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk deze online cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Nieuw in WordPress 6.1

Op 2 november 2022 is WordPress 6.1 verschenen. Een grote update met handige nieuwe opmaakmogelijkheden in de block editor, zoals:

 • Marges en paddings instellen (tab ‘Afmetingen’). Vooral handig in het kolommenblok.
 • Randopmaak van afbeeldingen instellen (dikte en kleur).
 • Meer typografie-instellingen (zoals de letterafstand).

Daarnaast noemenswaardig: de plek waar je de paginalink instelt is gewijzigd. Het tabje ‘Permalink’ bestaat niet meer. De URL van je pagina stel je nu rechts bovenaan in onder het kopje ‘Samenvatting'.

In deze video zie je de nieuwe instellingen in de praktijk:

Eerstvolgende groepscursus WordPress:
Donderdag 11 juli 2024 (9.00u – 17.00u)
€378 per persoon exclusief BTW

Deze video is onderdeel van een nieuwe serie tips onder de naam ‘Snel en Slordig’. Een serie ongepolijste, maar hopelijk toch waardevolle online marketing tips en ontdekkingen uit de studeerkamer van Vlot & Goed.

Vind je het leuk, of vind je het niks? Vragen over WordPress? Ik hoor het graag via een reactie onder dit bericht!

Meer WordPress tips

Regelmatig vragen over WordPress? En geen zin of tijd om uit te zoeken waar je de juiste templates, plugins, blokken en knoppen vindt? Dan is een van deze interactieve cursussen WordPress een slimme volgende stap:

11 gedachten over “Nieuw in WordPress 6.1”

 1. Zeer waardevol om de nieuwe versie van WP zo stap-voor-stap uitgelegd te krijgen. Ik vind het juist heel "efficiënt" i.p.v. "slordig". Op deze snelle manier van communiceren door jou kan ik er gelijk mee aan de slag. Ik vind je didactisch erg sterk Martijn! Blij mee!

  Beantwoorden
 2. Weer een ouderwets goede video. Jouw kwalificatie van "Snel & slordig" is een typering voor een "uit de losse pols" gemaakte video. Wat mij betreft is deze video echter qua instructieve duidelijkheid allerminst "snel & slordig" ;-). Ik ben benieuwd naar de volgende!

  Beantwoorden
  • Dank, Leo! Snel & Slordig had ik even snel bedacht als werktitel. Parodie op Vlot & Goed, zeg maar. Toevallig met mijn zoon net aan het brainstormen over een iets positievere benaming. "Uit de losse pols" klinkt ook goed! Misschien moet ik er een kijkersvraag van maken: bedenk een leukere naam dan "Snel & Slordig" 😉

   Beantwoorden

Plaats een reactie