Google Adwords display advertenties

Voor de Groenestroomshop.nl een setje leuke advertenties gemaakt. Het zijn plaatjes voor de 'remarketing campagne' die we via Google Adwords hebben opgezet. De advertenties hebben dezelfde 'look' als de website.

Google stelt allerlei eisen aan dit soort beeldadvertenties.

Tip: om de bestandsgrootte kleiner te krijgen dan 50 kB en toch voldoende scherp te houden, kun het beste kiezen voor PNG- of GIF bestanden.

We merken dat mensen die de Groenestroomshop.nl bezoeken vaak pas een flink aantal dagen later bestellen.
Met remarketing willen we proberen om in beeld te blijven en het koopproces te versnellen.

Remarketing werkt kort gezegd zo:

Bij het bezoeken van de Groenestroomshop.nl worden cookies geplaatst. Zodra de bezoeker op een website binnen het Display Netwerk van Google komt, wordt de bezoeker herkend aan de geplaatste cookies, en is er de kans dat er bij hem beeldadvertenties (banners) vertoond worden. Veel sites hebben advertentieruimte gereserveerd voor de Google Display advertenties. Je kunt op deze manier gericht adverteren richting eerdere bezoekers van jouw website.

Aangezien het beslissingsproces bij ons vrij lang lijkt te zijn, bijvoorbeeld een bezoeker die zich eerst online gaat oriënteren, is er tussendoor dus de kans om bezoekers nogmaals te bereiken middels een banner op andere sites die hij/zij bezoekt. Wellicht dat dit aanzet tot sneller bestellen!

Er zijn 8 formaten display advertenties. Om de kans op plaatsing zo groot mogelijk te maken, heb ik ze in alle formaten gemaakt.

Hieronder een aantal voorbeelden:

 

contact met Vlot & Goed

Plaats een reactie