Winterkorting: €198 €148
Alle essentiële MailChimp vaardigheden in 50 videolessen. Vlot en goed zelf je nieuwsbrief maken!
Bekijk de cursus→

Trainer:
Martijn Baltes

Verbeter de links naar jouw website

Betere links naar jouw websiteHet plaatsen van links naar jouw website op de sites van anderen is een goede manier om meer bezoekers te krijgen. Hoe beter de omschrijving bij jouw link, hoe groter de kans dat mensen er op zullen klikken en op jouw site terecht komen.

Als je een ander vraagt om een link naar jouw site te plaatsen, geef dan niet alleen je website-adres (dit noemen we de “URL”). Vraag ook of het mogelijk is om er een korte omschrijving bij te plaatsen.

De omschrijving bij je link kun je het beste opbouwen als een ‘elevator pitch’ en heeft deze kenmerken:

  • Geeft duidelijk aan voor wie jouw diensten bedoeld zijn, wat je doet en wat de uiteindelijke voordelen en resultaten voor de klant zijn;
  • Zorgt dat er een reden is om DIRECT op de link te klikken. Bijvoorbeeld een blogartikel met een handige tip of iets om te downloaden;
  • Bevat een eenvoudige en duidelijke URL.

Een voorbeeld:

Met de LED lampen van de GroeneStroomShop.nl besparen particulieren en bedrijven als snel 80% op hun energierekening. Heeft u meer dan 50 lampen nodig? Vraag dan nu een offerte aan via http://www.groenestroomshop.nl/contacts en ontvang 15% korting op het totale aankoopbedrag!

Herken je de opbouw?

  • Een korte omschrijving van de doelgroep: particulieren en bedrijven;
  • Het product dat wordt aangeboden: LED lampen;
  • Het klantvoordeel: 80% besparing;
  • Reden om de website te bezoeken: 15% korting
  • De volledige URL met “http://”

Tip!
Maak op je website een pagina met de naam ‘link naar ons’. Met deze pagina nodig je anderen uit om naar je te linken en het geeft je de mogelijkheid om de door jou gewenste omschrijving er bij te zetten. Zo maak je het voor anderen makkelijk om naar jouw website te linken en zorg je ervoor dat ze een aantrekkelijke tekst gebruiken met de voor jou belangrijke zoekwoorden.

contact met Vlot & Goed

Plaats een reactie